Zrnká pochádzajú zo spracovateľskej stanice, ktorá leží v srdci mesta Muyinga na severe Burundi neďaleko národného parku Ruvubu. Pre kávovníky je Burundi ako stvorená - keďže celá leží na Východoafrickom rifte, disponuje vysokou nadmorskou výškou siahajúcou až k 2 760 m. n. m., zároveň stabilnou teplotou v priebehu roka, dostatkom zrážok a výživnou vulkanickou pôdou. V Burundi nenájdeme veľké statky či plantáže, všetky farmy sú tu menšie rozlohy a rodinného charakteru – s poslednou dekádou sa ale tieto farmy organizujú do určitých kooperácií vždy okolo jednej zo 160 premývacích staníc, ktoré tu možno nájsť. S touto konkrétnou stanicou spolupracuje vyše dvetisíc menších farmárov z okolitých 50 ha pôdy.
Čerešne sú ponechané po zbere sušenia a fermentácii na betónových podlahách, či vyvýšených afrických posteliach. Po troch až šiestich týždňoch sa čerešne prenesú do síl, kde odpočívajú ďalších 30 – 60 dní. Potom sa už olúpajú, zrnká očistí, rozdelia podľa kvality a veľkosti a nasypú do jutových vriec, pripravené na export. Naturálna metóda prináša v šálke plnej hutné telo a sladkosť zrelého ovocia a praliniek. Zároveň je šetrnejšia k životnému prostrediu, pretože sa pri nej spotrebuje len malé množstvo vody.